Privacybeleid AVG & Cookies

Shopfreak te Haarlem is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in dit privacybeleid. Vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of in Europa ook wel bekend als GDPR) is dit privacybeleid zo helder mogelijk omschreven. Indien je toch nog vragen hebt, kun je contact opnemen  via onderstaande gegevens. De AVG is een nieuwe privacywetgeving voor de gehele Europese Unie (EU). Voor meer informatie over de AVG verwijzen we je naar de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.


Contactgegevens

Shopfreak
Elsa Brandstromstraat 98
2037 LT  HAARLEM
06 - 3029 7348
info@shopfreak.nl
KVK nr. 34263313
BTW nummer: NL 1858.10.640.B01
https://www.shopfreak.nl

Er is geen functionaris gegevensbescherming aangesteld. Voor vragen over de AVG kun je contact opnemen via bovenstaande gegevens.


Welke persoonsgegevens wij verwerken

Als je een bestelling bij Shopfreak plaatst, worden de volgende gegevens gevraagd welke nodig zijn voor het uitvoeren van de bestelling:
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
- Voor- en achternaam
- Geslacht
- Adresgegevens
- Bedrijfsnaam / afleveradres (niet verplicht)
- Telefoonnummer (niet verplicht)
- E-mailadres
- Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie, open velden en/of telefonisch (niet verplicht)
- Betaalgegevens
- IP-adres (wordt opgeslagen als je account aanmaakt)

Via Cookies, zie punt "Cookies"
- Internetbrowser en apparaat type
- IP-adres
- Locatiegegevens
- Gegevens over jouw activiteiten op onze website

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Shopfreak verwerkt jouw ingevoerde persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van jouw bestelling 
- Verzenden van onze nieuwsbrief (indien je je hiervoor hebt aangemeld)
- Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om de order af te kunnen handelen of wanneer je een vraag gesteld hebt
- Je te informeren over de status van de zending
- Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
- Shopfreak analyseert via Google Analytics jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw        voorkeuren. 
- Shopfreak verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte. 
Als je niet jouw persoonsgegevens verstrekt aan Shopfreak, kunnen orders niet afgehandeld en verstuurd worden.

Wij vragen voornamelijk gewone persoonsgegevens voor de wettelijke grondslag volgens artikel 8 Wbp punt b;

de gegevensverwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een overeenkomst waarbij de betrokkene partij is,

of voor het nemen van precontractuele maatregelen naar aanleiding van een verzoek van de betrokkene en die

noodzakelijk zijn voor het sluiten van een overeenkomst

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Shopfreak bewaart je persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. De wettelijke bewaartermijn van de administratie, en daarmee ook de persoonsgegevens, is 7 jaar. Na deze termijn worden de gegevens verwijderd.

Indien je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen kun je je eenvoudig zelf afmelden via de link "afmelden voor onze nieuwsbrief" onderaan elke nieuwsbrief. Uiteraard mag je ook altijd per email verzoeken je uit te schrijven.

Ook wanneer je inzage wilt hebben in je gegevens, kun je contact een email sturen naar info@shopfreak.nl. Als je een account hebt aangemaakt via de website welke je verwijdert wilt hebben, kun je hier ook een email voor sturen.

Heb je iets geschreven in het gastenboek, houd er dan rekening mee dat het gastenboek openbaar is. Wil je niet langer in het gastenboek staat, stuur dan een email naar info@shopfreak.nl, dan verwijdert Shopfreak je bericht.

Let op! Om te voorkomen dat je gegevens in verkeerde handen terecht komen, of door onbevoegden worden gewijzigd/verwijderd, kan het zijn dat Shopfreak je vraagt je te legitimeren door middel van een geldig Identiteitsbewijs. Gegevens als BSN en/of documentnummer mag je doorhalen. Zie ook het advies/stappen die de Rijksoverheid geeft op hun website.

Delen van persoonsgegevens met derden

Shopfreak verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting, denk bijvoorbeeld aan een verzoek van Justitie. Hier zal aan meegewerkt moeten worden.

Bij verzending van je bestelling zullen je naam, adres (indien gewenst en aangegeven bij het plaatsen van de bestelling eventueel een bedrijfsnaam en/of afleveradres) worden doorgegeven aan de vervoerder. Hier is een overeenkomst mee afgesloten.  

Bij betaling kan er eventueel een derde partij/subverwerker aan te pas komen afhankelijk van de gekozen betaalwijze. Zie het Privacybeleid van betreffende partij op hun website.

Bestellingen via Marktplaats vallen in eerste instantie onder het Privacybeleid die zij hanteren. Gegegevens nemen wij daarna over in de webwinkel om de bestelling te plaatsen en af te handelen en vallen vanaf dat punt mede onder het Privacybeleid van Shopfreak en Mijnwebwinkel, zie hieronder.

Gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een order of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Mijnwebwinkel. Mijnwebwinkel zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding.

Cookies

Als je onze webwinkel voor de eerste keer bezoekt, krijg je de melding dat onze website gebruik maakt van Cookies. Een cookie is een klein bestandje dat via de beveiligde server – waar onze webwinkel op draait – op jouw systeem (laptop, pc, telefoon of tablet) wordt geplaatst. Wij maken gebruik van functionele cookies en cookies voor statistische doeleinden.
Functionele cookies worden – net zoals bij de meeste webwinkels – gebruikt voor een correcte werkwijze van het winkelmandje.
Cookies voor statistische doeleinden gebruiken wij voor het analyseren van onze website. Statistieken die wij bijhouden zijn: het aantal hits op onze website, de bezochte pagina’s, de duur van het aantal bezoeken en waar de bezoekers vandaan komen, via het IP-adres. Deze statistieken houden wij bij via Google Analytics. Persoonlijke gegevens of adresgegevens worden niet opgenomen in deze statistieken.

Maak je gebruik van de diverse sociale media via onze website (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Google), dan kunnen er ook cookies van deze bedrijven geplaatst worden op het door jou gebruikte systeem. Controleer hun privacybeleid bij de betreffende bedrijven hun cookie- en privacybeleid!

Indien je de Cookies niet accepteert zal een deel van de IP-adres anoniem zijn en Google Analytics zo ook geen gegevens kunnen analyseren. Let wel dat dit kan zorgen dat bepaalde onderdelen in de webwinkel niet optimaal kunnen werken.

Vragen of klachten?

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Shopfreak en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Je kunt hiervoor een email sturen naar info@shopfreak.nl. Komen we er samen niet uit, dan heb je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Aanpassen Privacybeleid

Shopfreak behoud het recht om het privacybeleid aan te passen maar zal alleen gebeuren indien dit nodig blijkt. Wijzigingen zullen via de nieuwsbrief worden aangekondigd.

Laatste wijziging: 10-06-2018

Gastenboek

  • 06-09-2018 - Mooie laarzen. Via de marktplaatswinkel gekocht. Snelle reaktie met betaling...  lees meer
  • 28-08-2018 - Goede en snelle service.
    Groet Morgan lees meer
  • 28-06-2018 - Communicatie verkoper goed.
    Snelle levering.
    Prima.... lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang altijd 10% korting!
Aanmelden

Betalen





 

© 2012 - 2018 Shopfreak | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies en handelt naar de AVG Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.